MI CASA GILARDI ES TU CASA GILARDI

Casa Gilardi е последниот проект на мексиканскиот архитект и инженер Луис Бараган кој денес, покрај тоа што е дом, е и музеј во Мексико Сити за сите оние кои бараат дела, а не зборови. Со оглед на тоа дека за него знам и како архитект ми се допаѓа уште од времето кога можноста некогаш да посетам некој негов објект се чинеше малку нереална, ова искуство беше посебно, интимно и во најмала рака необично...

ВОВЕД

Добредојдовте. Ова е ЛИФТ, two-woman show предводено од Варја и Јована, надополнето со внимателно одбрани, инспиративни гости. Овој едиторијал, фотографиран во октомври 2019 година, е визуелен вовед во тоа show и олицетворение на нашата естетика.