ПОТРАГА ПО МОДНО БОГАТСТВО (ИЛИ ЗОШТО ОБОЖАВАМ ПАЗАРИ ЗА АНТИКВИТЕТИ)

Сакам мода и позната ми е филозофијата “Buy now or cry later” затоа што сум ја користела како изговор кога навистина сакам нешто иако најверојатно можам и без него. Познато ми е импулсивното купување. Но, последниве неколку години размислувам добро пред да тргнам на каса или да кликнам Check out...

ВОВЕД

Добредојдовте. Ова е ЛИФТ, two-woman show предводено од Варја и Јована, надополнето со внимателно одбрани, инспиративни гости. Овој едиторијал, фотографиран во октомври 2019 година, е визуелен вовед во тоа show и олицетворение на нашата естетика.